Paspop van restmateriaal

Heerlijk om iets te kunnen maken met materiaal dat ik in huis heb. Voor deze paspop had ik nodig: een strook gordijnstof (ecru), schuimresten (oude lappen lukt ook wel, maar dan wordt ‘ie wel zwaarder), een afgezaagde kapstok als poot en een stukje hout als basis voor het borstbeeld.

Allereerst heb ik mezelf goed opgemeten, een patroon uitgezocht van een strakke jurk en deze zo aangepast dat het armsgat en de nek wat verder doorlopen. Ik heb ‘m gedeeltelijk in elkaar genaaid en gepast, toen deze goed pastte heb ik ook de rug dichtgestikt en de armen dichtgemaakt. Nu was de romp klaar om te vullen. De bovenkant is vooral proberen met wat past en glad wordt, naast het schuim heb ik ook dunnere stof gebruikt voor schoudervormen, borsten e.d. Nadat ik de heup uit schuim rond de kapstok had bevestigd, heb ik de grotendeels gevulde romp erboven gezet. Dan blijft er alleen nog een hals-ingang en onderkant over om de vorm te verbeteren, aan te vullen etc… Het is wat gepruts en perfect zal die nooit worden maar ik vind ‘m goed bruikbaar zo!

En dat allemaal met ‘afval’ 🙂

You may also like